Kristin

Äppelkaka med vaniljsås

På Fars Dag fick Andreas en av de få bakverk som han gärna tar två gånger av.

Äppelkaka med vaniljsås

20121112-134425.jpg

125 g smör

1,5 dl socker

2 st ägg

2,5 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

2 msk mjölk

2 stora äpplen

2 msk kanel

1 msk socker

1 msk smör

Gör så här:

Smöra och bröa en runt rorm. Smaält matfettet och låt det svalna. Rör matfettet och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och därefter mjölet,bakpulver samt mjölk. Häll smeten i formen.

Skala äpplena och skär dem i små klyfor. Stek dem sedan tillsammans med smör,kanel och socker.

Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter.

Servera tillsammans med vaniljsås eller eventuellt lite vaniljglass.

Mums!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.