Älska att baka

Mission: Utrota bananflugor

Rötmånad. Japp! Jag skulle sätta fart med middagen idag och rotade i kylen efter ingredienser till en korvstroganoff. ALLT var typ mögligt! Så j-vla äckligt! Creme fraîchen, grekiska yoghurten, ajvaren, suck. Det är ju fasen kallt i kylen!

Förra veckan fick jag nog av alla förbannade små bananflugor som slött surrade omkring i köket för att leta efter nån mojsig banan att käka. På morgonen när jag spolar i slasken så surrar det upp 24 bebisflugor som kläckts där nere i rören. Dom gör tydligen så. Så jäääääävla fräscht. Jag som skurar och gnolar varje dag. Fast det klart..Milou går ju omkring och trycker bananer och andra frukter i varje springa hon ser. Mos mos.

Jag gjorde iordning min årliga lilla flugfångare, hehe. Här har ni receptet:

1 del vinäger

1 del sirap

några droppar diskmedel

Blanda i en burk o ställ nära fruktskålen och vips så har man en liten äckelskörd en dag senare!

Hohoho, jag har inte en enda fluga kvar i huset! YEAAAAAAH!!!

20140722-223013-81013700.jpg
Jaja, kanske inte riktigt ett sånt recept ni hade velat ha idag men ett måste för att få harmoni i köket när bakverken skapas!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Viola

    Varje kväll innan sängdags så kokar jag upp vatten och häller i diskhon. Tar kål på äggen och peppar peppar det har funkat!

  2. Gülay

    Hejsan
    Jag fick också fnatt av alla dessa bananflugor. Jag blandade ättika och några droppar diskmedel. Pang bomm var de fångade:)

Comments are closed.