Älska att baka

Brownie, underbara brownie

Jag är som ni vet tokig i choklad. Idag fick jag ett sånt där ryck som jag bara måste följa. Ett bakryck! Jag är skyldig en granne ett bakverk för hon passade vår hund Moss för några veckor sen och jag tänkte att hon skulle bli glad om hon fick sätta tänderna i en kladdig brownie med valnötter!

20140721-203320-74000975.jpg
16 bitar

75g smör
100g mörk choklad
2 ägg
1 tsk vaniljextrakt
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt

100g grovhackad mörk choklad
100g grovhackade valnötter

1. Smält ihop smör och choklad på svag värme i en kastrull. Tag sen av från värmen när allt smält.

2. Vispa i äggen, sockret och vaniljextraktet.

3. Blanda mjöl, bakpulver och salt och sikta ner i smeten. Vänd om med stora tag så allt blandas ordentligt.

4. Tillsätt den hackade chokladen och valnötterna och blanda runt.

5. Täck en 20 cm form med smort bakplåtspapper och bred ut smeten jämnt.

6. Grädda i 180 grader i ca 25-30 min. Om du sticker ner en tandpetare i mitten på kakan så ska den vara något smuligt kladdig när du drar upp den, då blir den perfekt!
Låt svalna i formen innan den skärs i bitar 🙂

Hoppas ni tycker om den!

20140721-203638-74198826.jpg

20140721-203650-74210379.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofia

    Är en nybliven bakfantast som just har upptäckt Hela Sverige Bakar (ständigt hopplöst efter alla andra…) och plöjer mej igenom första säsongen för fullt samtidigt som jag googlar på recept till höger och vänster och så hittade jag din blogg. Provade det här receptet, utan nötter för det hade jag inga hemma, och det blev helt gudomligt! Tack för fin blogg, bra recept och massor av inspiration! Ser fram emot att sent omsider följa dej i andra säsongen… 🙂

    1. Carro

      Nämen hej Sofia!

      Vad härligt att du också har blivit en bakeoholic! Välkommen i klubben, underbart!
      Vad glad jag blir över din kommentar och vad avundsjuk jag blir över att du har alla roliga avsnitt av HSB framför dig! Du får söka själv nästa år!

      Lycka till med bakningen och hör av dig om du undrar nåt eller har nåt bra tips! Älskar sånt!

      Kraaaam!!!

Comments are closed.