Älska att baka

Citronpaj

20140315-145131.jpg
Nu när ni fått kläm på hur man gör ett härligt pajskal så är det ju trevligt att fylla det med nåt också! Citrooooon!
Syrligt, sött, gyllenbrunt skal med solgul fyllning. Vad sägs om det till helgens efterrätt? Med en klick glass till! Jag säger YES!

Pajskal:
150g smör
1.5 dl florsocker
1 tsk salt
1 äggula
3 dl vetemjöl
1 msk kallt vatten

Fyllning:
2.5 dl strösocker
5 ägg
3 dl creme fraiche
Saft av 4 citroner och skal av 2

1. Gör degen enligt anvisningarna på inlägget innan ”Så här lyckas du med pajskalet”

20140315-145043.jpg
2. Vispa ihop allting till fyllningen och sjud sakta och fint i en kastrull tills det tjocknar litegrann. Fyll pajskalet och grädda i 180 grader ca 30 min tills utan börjat höja sig i mitten. Låt svalna och vila 1 timme innan servering så den hinner sätta sig ordentligt innan servering.

Servera med en klick härlig vaniljglass!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.