Älska att baka

Bananbröd a’ la Paleo

Paleo är en kosthållning som med annat namn kallas för stenålderskost eller ursprungsmat! Det är helt fritt från gluten, socker, mjölkprodukter och konstgjorda ämnen. Helt rent, helt enkelt. 
Det doftar helt underbart i hela huset och brödet är så gott så jag måste hejda mig för att inte käka upp hela limpan på en kväll! Ska baka mer imorgon och frysa in i skivor. Perfekt som mellis på jobbet och kidsen kommer älska att få det här till frulle imorgon. Receptet har jag fått från min älskade vän Fredrik Nylén! Gå in på hans blogg www.fredriksfika.blogspot.se1 bröd

2 mogna bananer
6 dadlar
3 ägg
4 msk kokosolja
1 msk citronsaft
2.5 dl mandelmjöl
2.5 dl hasselnötsmjöl
2 msk linfrön
1 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
1. Mixa bananer och dadlar och tillsätt äggen, citronsaften och kokosoljan. Blanda ordentligt.Det fanns inget hasselnötskräm i vår lilla butik så jag mixade hela hasselnötter fint. Same same.2. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt i smeten. Blanda allt och häll smeten i en smord brödform eller en i silikon.3. Grädda mitt i ugnen ca 50 min i 175 grader. Låt brödet sätta sig nån halvtimme i formen och svalna helt på galler efter det.
Njuuuuuuuuuuuut!!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Carro

    Hej Sandra!

    Testbrödet står i ugnen nu och jag tror det blir för torrt men vi får se.

    Hör av mig så fort det sitter!

    Hej hopp!

  2. Sandra

    Hej, skolkocken med dom allergiska barnen här. Tänkte att jag lämnar min mail här så kan du maila mig recept om du hittar nåt. En rejäl utmaning som jag vet att du löser! Tack snälla för att du hjälper mig!

    /Sandra [email protected]

  3. Malin´s Diner

    Älskar banankaka, men brukar inte köra den nyttiga varianten då. Favoriten är med mandelmassa eller med choklad. Gjorde en igår med jordnötssmör. Åt inte själv, men kollegorna älskade den!

    Kram kram

Comments are closed.