Älska att baka

Lakritskola

Lakritspulver hittar du i lite här och där i vissa matvarubutiker eller på nätet. Sök på lakritspulver eller lakritsgranulat!

Lakritskola
Ca 50 st

100g smör
2.5 dl grädde
1.5 msk lakritspulver
1/2 tsk salt
2 dl glukossirap
3 dl strösocker

Lakritspulver

1. Koka ihop smör, grädde, lakritspulver och salt.

2. Koka samtidigt ihop glukossirap och strösocker i en stor, tjockbottnad kastrull till 160 grader. Använd termometer.

3. Tag av sockerkastrullen från värmen och häll sakta i gräddblandningen. (Ta bort vaniljstången.) Det kommer bubbla och fräsa som tusan så var försiktig! Ställ tillbaks kastrullen på plattan och koka upp på medelvärme till 124 grader. Rör om sakta då och då så det inte bränns i botten.

4. Häll kolasmeten i en 20*20 cm form klädd med bakplåtspapper. Strö över lakritspulver och låt svalna och stelna i några timmar.

5. Skär i valfri size och slå in i bakplåtspapper. Sjukt gott!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.