En ljuvligt god liten kladdkaka i all enkelhet. Syrlig hallonsås möter söt kladdig chokladkaka – Yum!.
Kladdkaka med hallonsås
150 g smör2 1/2 dl socker
1 dl kakao
4 äggulor (vitorna blev till maränger)
2 dl mjöl
1/2 dl starkt kaffe
Smält smör i en kastrull ta av från värmen, tillsätt socker, kakao. Vispa försiktigt ner äggulorna en i taget. Tillsätt kaffe och rör i mjöl. Häll upp smeten i en stor form ca 24 cm i diameter eller två små (vilket jag använde). Grädda på 175 grader i 15 minuter för mindre formarna annars 20. Koncistensen ska vara kladdig, såklart.
Hallonsås
200 g frysta hallon1 dl socker
Värm hallonen i en kastrull och rör i sockret. Rör om till hallon har
Bred hallonröran ovanpå kladdkakan. Servera med grädde.
Blir det över så spara till dagen därpå, då är den ännu godare :).