Det ljuva 40+ livet

Kladdkaka med hallonsås

En ljuvligt god liten kladdkaka i all enkelhet. Syrlig hallonsås möter söt kladdig chokladkaka – Yum!.

Kladdkaka med hallonsås

Kladdkaka med hallonsås

150 g smör
2 1/2 dl socker
1 dl kakao
4 äggulor (vitorna blev till maränger)
2 dl mjöl
1/2 dl starkt kaffe
Smält smör i en kastrull ta av från värmen, tillsätt socker, kakao. Vispa försiktigt ner äggulorna en i taget. Tillsätt kaffe och rör i mjöl. Häll upp smeten i en stor form ca 24 cm i diameter eller två små (vilket jag använde). Grädda på 175 grader i 15 minuter för mindre formarna annars 20. Koncistensen ska vara kladdig, såklart.

Hallonsås

200 g frysta hallon
1 dl socker
Värm hallonen i en kastrull och rör i sockret. Rör om till hallon har
Bred hallonröran ovanpå kladdkakan. Servera med grädde.

Blir det över så spara till dagen därpå, då är den ännu godare :).

Hallonsås på kladdkaka

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.