Det ljuva 40+ livet

Afternoon tea

afternoon tea godsaker

I torsdags begav jag mig iväg till Skoshem & Wijk med öppet sinne för Afternoon Tea. Min tekunskaper innan kvällen var inte mycket att skryta med, utan sträckte sig på sin höjd till påste gärna med fruktig smak, och kunde därför bara vidgas. Att dricka te är något som ligger rätt i tiden och blir mer och mer trendigt för var dag som går.

tekunskap tehuset java

Fredrik Skeppstedt från Tehuset Java berättade med stor entusiasm och inlevelse om tesorter, hur viktigt det är med rätt bryggtemperaturer och det gick liksom inte att bli annat än inspirerad.
Så fick vi givetvis lära oss massor. T.ex svaret på den självklara frågan en kväll som denna: Vad är te?
Om alla olika tesorter (vitt, gult, grönt, oolong, robios, svart), processer och att Oolong som är mittemellan grönt och svart te kan bryggas och bör bryggas om och om igen under en dag. Tredje bryggningen smakar bäst och den passar alldeles utmärkt att dricka till en chokladbit, vit choklad eller bakverk med choklad.

Påskpynt Indiska

Skådeborden var uppdukade i ett ljuvligt kaos, där teinspiration blandades med underbara påskdekorationer från Indiska.

Afternoon tea & det bästa från Storbritannien

Annette Rosvall, en person som älskar Afternoon Tea så till den grad att hon i dagarna ger ut en bok på temat. ”Afternoon Tea & det bästa från Storbritannien”. Vi fick smaka ett urval av de godbitar som finns representerade i boken bl.a. Ginger & rhubarb cake, Sticky Toffee pudding och Lemon drizzle cake.

Happy design Stockholm

Hur underbra är inte de här små droppformade brickorna från HAPPYsthlm? Helt perfekt lagom stora för några munsbitar till teet, här serverat i en tekopp från Villeroy & Boch.

afternoon tea event

Kvällens fantastiska arrangörer och värdinnor var Linda och Agnieszka iklädda fina koftor från Oleana & Friends.

För att kunna bjuda på Afternoon Tea hemma i påsk fick vi med oss en hel drös med underbara varor hem: Tidningen Hembakat, Mjöl från Kungsörnen, Doftljus från Yankee Candle, Påskpynt från Indiska, Teer och teburkar från Tehuset Java, Fina smörgårbrickor, droppen, från HAPPYsthlm, Vattenrensare från Electrolux, Handledsvärmare från Oleana & Friends. Sedan hade jag turen att vinna en hel låda fylld med godsaker från Tehuset Java.

En riktigt trevlig kväll, där jag förutom all tekunskap och alla godsaker också fick chansen att lära känna flera underbara tjejer. Bambi, Dianas drömmar, Kinna Jonsson & Natali.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.